Diskuse

Kde končí ilegálně vytěžený prales: Kongo-Antverpy-Horní Počaply

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

..technická připomínka...dýha se ze dřeva neřeže...ale krájí nebo loupe....a dovoz a identifikace dřva je už dávno řešena např systémy PEFC neb FSC obé s přívlastkem c.o.c - jsou na to vydány české normy harmonizované s evropskými....

0 0
možnosti
OK

vase starosti a rotschildovy penize greenpeace.:-)

0 0
možnosti
ML

Fakt je, že ve světě neubývá stromů, nýbrž přibývá (zdroj UNESCO), jinými slovy lidé zasadí nebo příroda nechá vyrůst více stromů než jich je káceno či přirozeně zemře. Nadnárodní ziskovka Greenpeace (všimněme si, jak propracovanou a vkusnou grafiku nabízí na svých propaganda letácích a inzerátech v mezinárodních médiích, kdo to asi platí?) dnes bojuje za práva stromů, jindy za práva zvířat, jindy za práva podnikatelů (pro-řepka a pro-biopaliva), jindy za práva jiných podnikatelů (anti-jádro) nebo jiných podnikatelů (pro-fotovoltaika). Jindy bojují za politická práva radarů (Brdy), jindy zase za práva dalších podnikatelů (anti-Shell). Jejich pochybné projekty stojí miliony (hádejme, kdo je platí), někdy díky např. hladomorům kvůli řepce i lidské životy. Jejich podnikatelský záměr je skvělý, média jim to konzumují (chodí za nimi na komíny ba i do dýhárny). Kdyby to nebylo směšné, bylo by to k smíchu. Jestli má naše civilizace někde konec, pak s tím koncem bude jistě spojeno tohle dekadentní nadnárodní a vysoce ziskové hnití jménem Greenpeace.

2 0
možnosti
JM

Snad ještě k oblíbenému bludu, že les (prales) je plícemi země.

Pokud rostlina roste, vytváří se její hmota z vody a CO2 a uvolňuje se kyslík. Potud v pořádku. Jenže jednoho dne začne rostlina odumírat, hnít, tlít a její hmota klesá, uvolňuje se voda a CO2 a spotřebovává se zase ten dříve vyrobený kyslík. Celková bilance celého života rostliny je nula.

V lese (pralese) rozkládající se stromy spotřebují ten kyslík, který rostoucí produkují. Totéž CO2 a voda. Klidně prales můžete přikrýt poklopem na syrečky, nic se nestane.

Žádné plíce, či továrna na výrobu kyslíku to není.

0 0
možnosti
JF

Zdravím, nechám zatím stranou argumentaci proč je dobré si poslední zbytky deštných pralesů zachovat. Dřevo o kterém mluvíme bylo ilegálně vytěženo v Kongu, což potvrdila i konžská vláda. My jsme jen poukázali na to, že toto dřevo se nesmí do EU dovážet. Ne proto, že je z Konga nebo z pralesa, ale jednoduše proto, že bylo vykáceno ilegálně.

1 0
možnosti
ZK

Z70d46e21n75a 95K24o61č37í

4. 7. 2013 15:19

Tím se naučí alespoň černoši sázet stromy a budou mít práci ;-)

0 0
možnosti
JM

To máte těžké. I tady v Evropě byly kdysi pralesy, které jsme si "vyplundrovali", a teď to chceme najednou zakazovat Kongu nebo Brazilii? Proč? Proč se stavíte do role policajta?

0 0
možnosti